Nieuws

Jon­ge­man blijft in de cel voor moord met bajonet

Bajonetmoord

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jordy D. bracht een 15-jarige Bruggeling met een bajonet om het leven.

De feiten speelden zich op vrijdagavond 24 september 2021 af in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. Tijdens een feestje voor zijn verjaardag kreeg Jordy D. het in zijn eigen woning aan de stok met het slachtoffer. Milan M. bezweek ter plaatse aan de gevolgen van de steekpartij. In de loop van de nacht konden de speurders elf aanwezigen arresteren. Uiteindelijk werd enkel Jordy D. voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden op verdenking van moord.

Aanslepend drugsconflict

Volgens de verdediging kaderde het incident in een aanslepend drugsconflict. Bij een ripdeal zou Jordy D. 150 gram cannabis gestolen hebben van de vrienden van Milan M. De avond van de feiten zou het slachtoffer langsgekomen zijn om geld te eisen. Naar eigen zeggen verweerde D. zich enkel toen M. hem probeerde te bewerken met een stroomstootwapen.

2021-09-25 00:00:00 - 15-jarige jongen overlijdt na steekpartij
Nieuws

15-jarige jongen overlijdt na steekpartij

Schuldig verzuim

Eind januari 2022 werden twee kameraden van Jordy D. aangehouden voor schuldig verzuim en voor mededaderschap aan moord. Bruggeling A.B. zou nog op het hoofd van het slachtoffer geschopt hebben. De overbuur van D. zou dan weer de bajonet meegebracht hebben. Begin mei 2022 werden beide verdachten respectievelijk door de onderzoeksrechter en door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten.

Enkelband

De verdediging vroeg dinsdagochtend tevergeefs om Jordy D. onder elektronisch toezicht te plaatsen. Wellicht zal opnieuw beroep aangetekend worden tegen de beslissing van de raadkamer. In dat geval zal de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zich binnen twee weken over een eventuele enkelband voor de verdachte moeten buigen.

Belga
Ben Storme