Nieuws

Jon­ge­man blijft in cel voor moord zon­der motief op Lean­der in Tielt

Moord Tielt

Leander Quintyn werd in 2021 zonder motief neergestoken

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 22-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jarod D. bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft een raadsel. Volgens de gerechtspsychiaters is de verdachte wel degelijk toerekeningsvatbaar.

De hulpdiensten werden op zaterdag 6 maart 2021 rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt.

Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.

2021-03-07 00:00:00 - Man (33) doodgestoken in Tielt: parket zoekt dader
Nieuws

Man (33) doodgestoken in Tielt: parket zoekt dader

Onduidelijk motief

Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden.

Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april 2021 een verdachte werd opgepakt. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar zijn motief blijft onduidelijk. Slachtoffer en dader kenden elkaar helemaal niet. Volgens de verdediging zouden de twee op het moment van de feiten ook niets gezegd hebben.

(Lees verder onder de reportage uit 2021)

Definitieve verslag psychiaters nog niet klaar

Tot ergernis van de verdediging was het lang wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters. Uit het voorverslag van de deskundigen bleek volgens meester Randall Huysentruyt ondertussen dat zijn cliënt niet aan een geestesstoornis zou lijden.

De verdediging heeft nog opmerkingen op dat verslag geformuleerd, maar de toerekeningsvatbaarheid van D. wordt niet betwist. Als het definitieve verslag van de psychiaters klaar is, moet de verdachte in principe enkel nog een laatste keer verhoord worden door de onderzoeksrechter. Daarna zou de zaak relatief snel naar het hof van assisen verwezen kunnen worden.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga