Nieuws

Nog steeds geen psy­chi­a­trisch ver­slag in onder­zoek naar moord zon­der motief in Tielt

Moord Tielt

Leander Quintyn werd in 2021 zonder motief neergestoken

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding de 22-jarige Jarod D. uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Hij bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven. Zijn motief blijft tot op vandaag een raadsel. De verdediging wilde zijn vrijlating, omdat het na bijna drie jaar nog steeds wachten is op het psychiatrisch verslag.

Op zaterdag 6 maart 2021 werden de hulpdiensten rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. 

Er volgde een doorbraak op 26 april 2021 toen een verdachte werd opgepakt. Jarod D. (toen 19) werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De jongeman bekende tegenover de speurders, maar het blijft onduidelijk waarom hij het op Leander gemunt had. Slachtoffer en dader kenden elkaar tenslotte helemaal niet.

2021-04-29 00:00:00 - Jongeman (19) bekent moord: 'Wou weten hoe het voelt, iemand neersteken'
Nieuws

Jongeman (19) bekent moord: 'Wou weten hoe het voelt, iemand neersteken'

Wachten op het psychiatrisch verslag

Ondertussen zit het onderzoek al een hele tijd in een laatste fase. Toch blijft het nog steeds wachten op de gerechtspsychiaters: hun verslag zal cruciaal zijn om te oordelen over de toerekeningsvatbaarheid van de verdachte.

Onder die omstandigheden drong de advocaat van de verdacht dinsdagochtend principieel aan op de vrijlating van zijn cliënt. De verdediging zal ook beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zal binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

Robbe Van Damme
Belga