Michael Vanderhaeghe (23) uit Elverdinghe pakte dit weekend in Parijs een van de meest prestigieuze prijzen voor jong gastronomisch talent in Europa. De jonge kok behaalde de eerste plaats in de wedstrijd "Jeune Talent Disciples Escoffier".
De wedstrijd is vernoemd naar de legendarische Franse kok Auguste Escoffier, de vader van de hedendaagse Franse keuken. Vanderhaeghe werd eerst geselecteerd als beste jonge chef van de Benelux, maar won nu dus ook de internationale finale in Parijs. De prijs is vergelijkbaar met het winnen van de Ronde van Frankrijk.
Michael kreeg drie uur om een koningsdorade te bereiden met alles erop en eraan voor acht personen. Een klassieker uit de kookbijbel van Escoffier. Hij won het van vijf andere toptalenten. De Fransen waren zelfs even van slag toen het 23-jarig talent uit Elverdinge hun chef klopte.
Vader
Morgen staat Michael Vanderhaeghe weer achter het fornuis van de Castor bij chef Maarten Bouckaert in Beveren-Leie. Hij stond ook in de keuken van Geert Van Hecke in de Karmeliet. Maar hij heeft het culinaire talent mee van zijn vader Franky Vanderhaeghe, de chef van tweesterrenrestaurant Hostellerie St.-Nicolas in Elverdinge. En het staat nu al in de culinaire sterren geschreven dat vader en zoon Vanderhaeghe ooit samen in de keuken van de St-Nicolas zullen staan.