Nieuws

Job­dag bij tex­tiel­be­drijf in Harel­be­ke, want we zoe­ken 15 mensen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Textielbedrijf Lano in Harelbeke houdt vandaag een jobdag. Er zijn 15 vacatures en dat is toch wel opvallend in de sector.

Lano kende de voorbije tien jaar een groei in omzet, van 70 miljoen euro naar 120 miljoen euro. Daarmee schrijft Lano een opvallend verhaal in een sector die al een tijdje onder druk staat. Onlangs was er het faillissement van McThree Carpets in Waregem, en Beaulieu staat in Sint-Baafs-Vijve ook voor een reorganisatie.

Lano Harelbeke

Bij Lano dus het omgekeerde verhaal: daar zoeken ze vijftien werknemers. "Lano, met zijn 75 jaar aan ervaring, onderscheidt zich door te investeren in groeiniches zoals kunstgras, sportgras en tapijten voor de hospitality en residentiële sector," zegt CEO Karel Lagast. 

"We positioneerden ons als een wereldspeler in trendy sectoren zoals voetbal, padel, hockey en de hotelindustrie. Dankzij onze prestigieuze FIFA-certificering zijn we onder andere grasmatleverancier van voetbalclub Chelsea, Manchester City en FC Porto. Ook internationale hotelketens of het federaal parlement zijn klant bij ons."

Lano Harelbeke

In de vestiging van Lano in Harelbeke werken 400 mensen, onder wie 320 arbeiders en 80 bedienden. Er zijn ook nog vestigingen in het buitenland, in Forceville en La Rochelle. Maar het bedrijf wil dus nog uitbreiden en zoekt daarom vijftien mensen. Met een jobdag vandaag hopen ze die snel te vinden.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse