Nieuws

Inzet’ Anze­gem schuift Groen-covoor­zit­ter Jere­mie Vaneeck­hout naar voor als kandidaat-burgemeester

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De partij ‘Inzet’ Anzegem schuift Jeremie Vaneeckhout naar voor als kandidaat-burgemeester op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar. Dat maakte de partij vanmorgen bekend. 

“Ik ben van jongs af aan één en al engagement voor onze prachtige gemeente. Ik ben gepokt en gemazeld in het verenigingsleven. Anzegem is, naast mijn vrouw, de liefde van mijn leven. Als ik het vertrouwen krijg van de Anzegmnaar zal ik het burgemeesterschap volwaardig opnemen", aldus Vaneeckhout. "Volgens de regels van onze partij kan ik op dat moment niet én in het parlement zitten én volwaardig burgemeester zijn. Daar moeten we dus nog een debat over voeren.”

"Als ik het vertrouwen krijg van de Anzegmnaar is het mijn ambitie om op een volwaardige manier burgemeester te zijn."

Jeremie Vaneeckhout

Vaneeckhout wil bovendien een financieel gezond Anzegem en past voor een fusie met andere gemeenten. Hij wil de verantwoordelijkheid opnemen om Anzegem sterk en zelfstandig te houden: "De uitdagingen voor onze gemeente zijn gigantisch. We moeten belangrijke stappen zetten op vlak van verkeersveiligheid, duurzaamheid en armoede. Onze inwoners hebben een beleid nodig dat hen ondersteunt". 

Groen maakt vooralsnog geen Vlaamse en federale lijsttrekkers bekend. Dat West-Vlaams kopstuk en stemmentrekker Wouter De Vriendt afhaakt voor de nationale politiek, ziet Vaneeckhout niet als probleem op het vlak van politiek leiderschap in West-Vlaanderen. “Voor het eerst in de geschiedenis van de partij is er een West-Vlaamse covoorzitter en ik heb de voorbije jaren een hele generatie van nieuwe, jonge getalenteerde mensen zien opstaan”, zegt hij daarover.

De komende maanden zal 'Inzet' zijn volledige lijst voorstellen. Op 9 december stelt Groen haar lijsten voor op een partijcongres.

Laurens De Jaegher
Stefaan Six