Nieuws

Indruk­wek­kend woon- en han­dels­com­plex Roe­le­vard in vol­le opbouw

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Roeselare is de afwerking van Roelevard volop bezig. Het wordt een hoogbouw in het centrum en erg bepalend voor de skyline van de stad. Er komen 81 appartementen, winkels op het gelijkvloers en kantoren daarboven. Tegen de zomer trekken de eerste bewoners in hun nieuw appartement.

Vlakbij het station in Roeselare verrijst een indrukwekkend woon- en handelscomplex van meer dan 16.000 vierkante meter: de Roelevard. Boven de daken is het zicht op de stad en de hele omgeving adembenemend: de kerktorens, de kleine bassin en het nieuwe stadpark dat aangelegd wordt op de vroegere Moermanparking. “Het is iets dat dag en nacht zal leven. Het integreert zich in de stad, maar geeft ook een nieuw elan aan de stad”, zegt Gaëtan d’Haeyere , projectontwikkelaar bij ION.

"Het is iets dat dag en nacht zal leven."

Gaëtan d’Haeyere , projectontwikkelaar ION

Roelevard moet meer worden dan een woon- en werkcomplex. De inplanting is erop gericht om het sociaal weefsel van de stad te versterken. Daar is ook d’Haeyere van overtuigd. “We willen geen tweede winkelcentrum creëren. We zorgen ervoor dat ons project een meerwaarde biedt aan de stad, zonder de stad te belasten."

Wat energie betreft, wordt er gewerkt met de restwarmte van de verbrandingsoven. En er zijn ook overal groendaken aangebracht.

Stefaan Six
Laurens De Jaegher