Nieuws

Glas­deur barst op over­vol­le Lijn­bus in Roe­se­la­re: dit is onvei­lig voor onze kinderen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanmorgen is opnieuw het glas gesneuveld van een deur van een lijnbus, aan een halte in Roeselare. De voorbije weken braken al meerdere ruiten van bussen omdat die overvol zitten, onder meer in Torhout en in Kortrijk. Door het nieuwe vervoersplan zitten sommige bussen overvol. Voor veel ouders is de maat vol.

Vanmorgen gaat het fout op een overvolle bus met schoolkinderen tussen Moorslede en Roeselare. Aan een halte breekt het glas van een deur, die wellicht gekneld zat door een boekentas. De bus is gewoon verder blijven rijden met de gebroken ruit, de chauffeur is niet gestopt. De Lijn onderzoekt het incident.

Het is niet de eerste keer dat glas aan diggelen springt op een lijnbus. Dit jaar alleen al zijn er een vijftal gevallen bekend. Zwaar gewonden zijn er nog niet gevallen, meestal komen de reizigers er met de schrik of een schram vanaf. Vorige week nog brak het veiligheidsglas op de lijnbus tussen Hooglede en Torhout.

"De maat is vol"

Voor enkele ouders uit Sint-Jozef De Geite bij Hooglede is de maat vol. Ook door wegenwerken passeert in Staden nog maar 1 van 3 bussen. "Wij moeten onze kinderen ook niet vervoeren in de wagen zonder gordel aan. Onze kinderen kunnen zo niet langer naar school gaan. Dit zorgt voor onveilige situaties", zegt ouder Koen Bakelandt.

Koen kaart het probleem al bijna een jaar aan bij de Lijn, zonder resultaat. "Het is ook vaak zo dat de buschauffeur De Geite vergeten was, dan moeten we zelf voor buschauffeur spelen met onze wagen."

Ook de steden en gemeenten proberen om De Lijn onder druk te zetten om de dienstverlening te verbeteren, met wisselend succes.

Meer dan 4000 klachten

Bij De Lijn zijn sinds de invoering van het nieuwe vervoersplan al meer dan 4000 klachten vanuit heel Vlaanderen binnengekomen. Intussen heeft de vervoersmaatschappij al op een dertigtal trajecten wijzingen aangebracht, ook in Ieper.

De lijn ieper
Nieuws

Meer dan 4000 klachten in één maand na invoering nieuw vervoersplan De Lijn

De redactie