Nieuws

In Harel­be­ke trek­ken Voor­uit en Groen samen naar de kiezer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Harelbeke trekken Vooruit en Groen, net als in 2018, samen naar de kiezer. Alain Top, die nu ook al de sjerp draagt, is er kandidaat-burgemeester. In de huidige meerderheid vormen Vooruit en Groen een coalitie met CD&V.

"Onze inwoners verdienen alle kansen. Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen hun energiefacturen niet meer kunnen betalen of dat kinderen met honger op de schoolbanken zitten."

Alain Top

Socialisten en groenen willen ook bij de komende verkiezingen samenwerken in Harelbeke. Op dit moment zitten ze al samen in de meerderheid. De stad kent volgens hen vele uitdagingen die sociale investeringen vragen. Ze willen blijven investeren in sociale en duurzame projecten.

“Onze inwoners verdienen alle kansen. Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen hun energiefacturen niet meer kunnen betalen of dat kinderen met honger op de schoolbanken zitten. Niemand kiest waar zijn of haar wiegje staat. Daarom zorgden we voor gezonde en warme maaltijden op school en voor beter geïsoleerde woningen”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit).

Voor propere en veilige straten, tegen zwerfvuil

Vooruit gaat hand in hand met Groen in Harelbeke. De beide partijen zetelen al in het stadsbestuur, en willen verder kunnen besturen. “Zo leggen we een indrukwekkende 14 kilometer aan nieuwe fietsinfrastructuur aan. Voor kinderen, ouders en grootouders die elke dag naar school gaan, maakten we de schoolomgevingen, in overleg met alle scholen, veiliger,” geeft schepen Tijs Naert (Groen) aan, en hij gaat verder: “Ook op zwerfvuil, één van de grootste frustraties van de Harelbekenaar, hebben we beduidend meer ingezet."

Bart Coopman