Nieuws

Ik wil geen half werk doen.” Waar­om Björn Anseeuw (N‑VA) straks stopt met politiek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Afgelopen vrijdag maakte Björn Anseeuw bekend dat hij stopt met politiek. Vandaag legt de eerste schepen van Oostende ook uit waarom hij volgend jaar niet meer opkomt als kamerlid bij N-VA, of op de lokale lijst in Oostende.

"Als ik eerlijk ben met mezelf dan weet ik dat er ook nog heel wat andere dingen zijn die ik ook heel graag wil doen in het leven. "

Björn Anseeuw

Na 14 jaar in de lokale, Vlaamse en nationale politiek beslist Anseeuw (47) om er mee te stoppen. Vaneen haast onbestaande partij heeft hij N-VA mee in de meerderheid gebracht in Oostende. Maar in 2024 zal zijn naam niet meer op de lijst staan.

" Ik doe dit ontzettend graag voor alle duidelijkheid", zegt hij. "Ik doe met passie, met hart en ziel aan politiek. Het is ook een verantwoordelijkheid die je niet half kan opnemen. Die ik niet half wil doen. Als ik eerlijk ben
met mezelf dan weet ik dat er ook nog heel wat andere dingen zijn die ik ook heel graag wil doen in het leven. Vandaar deze beslissing. "

Plaats op de lijst speelde niet mee

Vorige week werd duidelijk dat hij niet meteen een verkiesbare plaats krijgt bij de komende verkiezingen op de kamerlijst of de lijst voor het Vlaams Parlement. Maar volgens Anseeuw speelt dat niet mee.

"Ik heb zelf mijn volle steun ook intern uitgesproken van meet af aan voor het lijsttrekkerschap van Sander Loones en Jean-Marie Dedecker. Wat nu beslist is daar sta ik achter. Ik heb het ook binnenskamers eerder aan Sander Loones bekend gemaakt dat ik er mee zou ophouden. Het één heeft niks met het ander te maken."

Bart Coopman