Ik sneed bewust haar keel over”: beschul­dig­de geeft plots ande­re ver­sie over moord op ex in Aalbeke

Assisenproces jill himpe

Belga

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe geeft beschuldigde Ridoan O. nu plots toch toe dat hij zijn ex-partner (36) bewust de keel oversneed. Tijdens het onderzoek en op het assisenproces hield de beschuldigde vol dat hij het slachtoffer op 5 november 2019 per ongeluk verwondde. "Ik kreeg het niet over mijn lippen", klonk het.

Na de laatste getuigenverhoren stond Ridoan O. vanmiddag plots recht. "Ik wil nog iets vertellen over de feiten, meneer de voorzitter. Ik schaamde mij om bepaalde dingen te zeggen. Ik wou mijn verantwoordelijkheid opnemen en ik wil het ook kwijt", klonk het snikkend. 

De beschuldigde zegt dat de vorige versie van zijn verhaal klopt, tot op het moment dat hij parkeerde langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke. "Ik ben niet volledig geweest. Het is allemaal zo pijnlijk. Ik krijg het niet over mijn lippen." Voorzitter Bart Meganck merkte op dat het belangrijk is om nu toch te spreken. "Ik wilde bepaalde antwoorden, zoals ik gezegd heb. Ik was kwaad, aan het roepen. Jill was toen al gebonden. Op een bepaald moment springt ze uit de auto. Dat was onverwachts", verklaarde O. 

De beschuldigde duwde de benen van het slachtoffer weer in het voertuig, sloeg het portier dicht en nam zelf ook weer plaats. "Ik was kwaad dat ze uit de wagen was gesprongen. Ik heb dat mes gepakt en tegen haar keel gezet, zodat ze niet meer uit de wagen zou springen." Toen het slachtoffer toch opnieuw aanstalten maakte om te vluchten, ging haar ex-vriend helemaal door het lint. "Ik heb ze vastgenomen bij haar haar en mijn arm rond haar nek getrokken. En ik heb met dat mes gesneden en ze is in elkaar gestuikt."

Naar eigen zeggen reed O. daarna onmiddellijk in paniek weg. "Ik ben weggereden als een zot, ik wist niet wat ik moest doen. Ik ben de enige schuldige in heel die zaak. Er was geen plan, ik was kwaad. Het is verschrikkelijk, het is allemaal zo pijnlijk. Voor iedereen."

Assisen moord Jill Himpe 2 kopie
Nieuws

Assisen moord Jill Himpe: moeder krijgt assisenzaal stil met getuigenis

"Ik schaam mij echt waar, het is verschrikkelijk. Ik kon het echt niet over mijn lippen krijgen. Ja, het spijt mij echt enorm."

Beschuldigde Ridoan O.

O. houdt vol dat hij niet wist dat Himpe definitief een punt achter hun relatie had gezet. De beschuldigde begreep wel dat zijn gedrag als stalking bestempeld kon worden. "Ik zag die angst alleszins niet. We hadden afgesproken om samen naar de relatietherapeut te gaan."

Aan hogere straf ontsnappen?

De Kortrijkzaan verwees ook naar hun etentjes in de periode voor de feiten. "Ze heeft in de auto niet gezegd dat het gedaan was. Zeker niet." Tijdens het nieuwe verhoor plaatste de voorzitter ook vraagtekens bij het tijdstip van de bekentenissen. "Het lijkt alsof je aan een hoge straf wilt ontkomen door het nu te vertellen."

De redactie