Nieuws

Ieder­een Tielt’ rea­geert furi­eus op nieu­we par­tij van Dirk Ver­wilst: Geen spra­ke van voorakkoord”

Halletoren Tielt

‘Iedereen Tielt’ trekt hard van leer tegen de nieuw opgerichte partij ‘Team Burgemeester’. De burgemeester van Meulebeke, Dirk Verwilst, gaat in zee met de oppositiepartijen N-VA en Team 2024 uit Tielt.

De nieuwe partij zou ontstaan zijn als reactie op een zogenoemd voorakkoord tussen CD&V Tielt en ‘Iedereen Tielt’. De partijen vormen nu de meerderheid in Tielt, en bevestigen dat ze naar elkaar kijken om samen verder te werken. Maar van een voorakkoord is volgens ‘Iedereen Tielt’ absoluut geen sprake. Ze hebben naar eigen zeggen een interne afspraak dat de kiezer bepaalt wie de mandaten bekleedt.

Stilstand

Dat de nieuwe partij de zogenoemde stilstand in Tielt wil aanpakken, is volgens ‘Iedereen Tielt’ puur cynisme. “We hebben 80 van onze 100 punten gerealiseerd, maar het is pijnlijk om vast te stellen dat bepaalde dossiers zoals dat van het zwembad, doelbewust op de lange baan geschoven worden. Dat ze dan net dat dossier aanhalen om de zogenaamde stilstand in Tielt te bewijzen, is cynisch”, zegt eerste schepen van Tielt, Pascale Baert.

Celien Tanghe