Nieuws

Hoge­school VIVES biedt unie­ke lucht­vaart­op­lei­ding aan in Engels

2023-05-09 00:00:00 - Hogeschool VIVES biedt unieke luchtvaartopleiding aan in Engels

Hogeschool VIVES biedt in Oostende als enige in Vlaanderen de bachelor luchtvaart aan, en vanaf september is die ook te volgen in het Engels. "Omdat er steeds meer buitenlandse studenten kiezen voor deze opleiding gaf de Vlaamse overheid hier goedkeuring voor."

Veerle De Mey, directeur biotechniek en Technology: “In de luchtvaartsector is Engels de voertaal om vliegverkeer in goede banen te leiden. We noteren bij onze studenten ook steeds meer instroom vanuit andere landen. Vandaar de keuze om een Engelstalige bachelor in Aviation aan te bieden”. Nieuwe studenten kiezen er vanaf september dus voor om hun opleiding volledig in het Nederlands of in het Engels te doorlopen."

Stijgend inschrijvingsaantal

Waar er 10 jaar geleden jaarlijks rond de 120 inschrijvingen waren, ligt dat aantal de laatste jaren steeds boven de 150. Opleidingshoofd Ivan Becuwe: “Studenten evolueren tijdens hun opleiding naar aspirant-lijnpiloot of specialiseren in luchtvaarttechnologie waar ze kunnen kiezen voor bemande of onbemande luchtvaartsystemen. Zo komen de studenten heel gericht in het werkveld terecht.”

“In het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) zijn er geregeld netwerkmomenten met bedrijven. We geloven sterk in levenslang leren en bieden er verschillende opleidingen op maat aan. Zo vormen we met het VTI in Oostende, de sectorfederaties, Stad Oostende en de bedrijven een echte community waar onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven elkaar vinden en versterken”, besluit Veerle De Mey.

Redactie