Nieuws

His­to­ri­sche bele­vings­tocht van Gis­tel naar Brugge

2023-05-17 00:00:00 - Historische belevingstocht van Gistel naar Brugge

Op zaterdag 8 juli vindt een historische belevingstocht plaats van de Sint-Godelieveabdij in Gistel naar die in Brugge. Daar werd Sint-Godelieve in opdracht van haar echtgenoot gewurgd met een sjaaltje. Je kan kiezen tussen een wandeling van 5, 10, 22 of 36 kilometer.

Tijdens de 'Weg van de zusters' stap je in de voetsporen van de zusters Benedictinessen die op de vlucht sloegen voor de protestantse bosgeuzen. Onderweg leert een belevingsgids, informatiebord of podcast je iets meer over de geschiedenis van de zusters. Er zullen ook kleine toneelstukjes opgevoerd worden. Als verwijzing naar de tragische dood van Sint-Godelieve krijgen alle wandelaars een sjaaltje, dat ook het groepsgevoel tijdens de tocht moet versterken.

"Nog steeds actueel"

Ook Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir wandelt de laatste 5 kilometer mee. “Het tragische verhaal van Sint-Godelieve, die om het leven kwam door partnergeweld, is helaas ook vandaag nog zeer actueel”, zegt de minister.

Naargelang de afstand schommelt de inschrijvingsprijs tussen de 5 en 20 euro. De opbrengst gaat naar de gemeenschap van vrijwilligers die binnenkort zal verblijven in de abdij.

Meer info vind je op www.wegvandezusters.be

De redactie