Nieuws

Hil­de Cre­vits (CD&V) pleit voor mild­heid en mede­do­gen” op Rerum Nova­rum-speech in Lichtervelde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In een toespraak naar aanleiding van Rerum Novarum in Lichtervelde haalt CD&V-minister Hilde Crevits uit naar het voorstel van N-VA om werkloosheidsuitkeringen tot 5 keer toe niet te indexeren. Ze waarschuwt voor de afbraak van de sociale welvaartsstaat.

Hilde Crevits pleit voor "meer mildheid en mededogen". Hiermee stelt de minister duidelijk wat prioritair voor de christen-democraten in aanloop naar de komende verkiezingen. Crevits hekelt de plannen en cijfers waarmee andere partijen de laatste dagen afkomen en ze vindt dat werken meer beloond moet worden.

Hogere minimumlonen en aanpassing belastingschalen

Verder wil Crevits de minimumlonen omhoog zien gaan en iedereen minder personenbelasting laten betalen, ook de hardwerkende middenklasse. Op die manier geeft het mensen die het moeilijk hebben meer zuurstof en tijd. Volgens haar kan er geen welvaart zijn zonder welzijn. 

Op zoek naar nieuwe recepten

CD&V en Crevits in het bijzonder pleiten dus voor mildheid en mededogen. Een uitgebreider geboorte- en ouderschapsverlof is een eerste voorbeeld van hoe het in de praktijk omgezet kan worden. Ouders zouden  weken geboorteverlof krijgen en ook de grootouders wil CD&V meer tijd geven om voor de kleinkinderen te zorgen. Een verhoging van de uitkeringen is voor de christen-democraten een mooie extra.

Emile Beeckman