Het gemeen­telo­ket komt naar je toe in zes gemeen­ten rond Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In zes gemeenten in de Brugse regio komt de dienst burgerzaken straks gewoon aan huis met een mobiel loket. In eerste instantie voor een nieuwe identiteitskaart, maar op termijn ook voor andere toepassingen. Dat gebeurt op een speciale tablet, waarmee je ook vingerafdrukken en pasfoto's kan nemen. Let wel: het project is alleen bedoeld voor wie minder mobiel is en zelf niet meer in het gemeentehuis geraakt.

Japser Pillen, schepen van burgerzaken Brugge: “Het is eigenlijk dankzij de expertise van onze mensen die elke dag opnieuw werken met identiteitskaarten, werken met mensen, dat we er in geslaagd zijn om een soort tablet te ontwikkelen waarop je vingerafdrukken kan laten maken, waarmee je een foto kan integreren met de software die door de hogere overheid ter beschikking wordt gesteld.”

Voorbehouden

Pieter Marechel, schepen van klantgerichte dienstverlening Brugge: “We hopen wel dat de Bruggeling inziet dat dit moet voorbehouden worden voor de mensen die het echt nodig hebben. En dus gaan we uiteraard ook verwachten dat in eerste instantie de vraag op eer gebeurt, maar we gaan ook -als dat nodig is- kijken met een doktersattest: wie heeft dit nodig, wie heeft dit niet nodig.”

Bij de ontwikkeling van het mobiel loket werkten ook onder andere Beernem, Damme, Knokke-Heist, Zedelgem en Oostkamp mee.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse