Nieuws

Hamil­ton viert jubi­le­um met show in Brugs concertgebouw

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Muziekproducer Patrick Hamilton uit Loppem wordt 60 jaar en dat viert hij op 18 maart in het concertgebouw van Brugge. Op het programma: een avondvullende show waarbij 18 artiesten en een 20-koppig orkest het beste van zichzelf geven. 

Hamilton is al zowat zijn hele leven met muziek bezig, en reisde de wereld rond. Als kers op de verjaardagstaart is er ook een biografie uit met daarin een pak anekdotes.

Patrick Hamilton: "Ik kom eigenlijk een beetje uit mijn comfortzone achter de schermen. Nu werk ik met de muzikanten waarmee ik altijd werk in de studio. Het is Hamilton and friends. Heel het podium wordt gevuld met vrienden, muzikanten en vrienden". Eén van die vrienden is Ingeborg, zij brengt  een bewerking van haar nummer ‘Als dat gebeurt’ uit 1991. 

Ingeborg is vol lof over de producer: "Patrick is fantastisch om mee samen te werken. Aan deze kant sta ik meestal om cd’s in te zingen of als ik meditaties inspreek. Ik heb hier al vanalles opgenomen. Met Patrick weet je weet ook dat het eindresultaat altijd kwaliteit is. Want dat is waar Patrick in heel onze wereld bekend voor staat."

VERSCHILLENDE GENRES

Patrick is al van zijn zevende bezig met muziek. Zijn pianoalbums op Spotify zijn al miljoenen keer beluisterd. Op zijn palmares als producer prijken nummers van Johny Logan, maar ook schlagers van Willy Sommers, Laura Lynn en zelfs de Plopdans.

Patrick: "Ik heb me nooit willen vastpinnen op één genre. Altijd zoveel mogelijk variatie erin. Ook voor mijn eigen leven en kunnen. Mijn grootste successen waren in Engeland met vier nummer één albums. Tussen 'laat de zon in je hart' en 'Katherine Jenkins', wat klassiek is, zit  een groot verschil in genre, maar ik vind dat zelf ook leuk en krijg daar veel voldoening van."

Als kers op de taart verschijnt er ook een biografie over Partick Hamilton. Een arsenaal aan verhalen en anekdotes over zijn rijkgevulde carrière als producer. Maar daarom hoeft het nog niet te stoppen voor de muziekproducer: "Tijdens corona moest ik een album doen met Placido Domingo. Maar dat is toen afgeblazen, dat vind ik een beetje jammer. Ik heb nog veel ambitie. Er zijn nog een paar paden die ik niet bewandeld heb in mijn carrière. Ik denk dan bijvoorbeeld aan filmscoring . Ik wil dat al jaren doen maar nooit geen tijd gehad, daar ga ik tijd voor maken", sluit de producer af. 

Brian Dewulf
Lorenzo Dejonghe