Nieuws

Groep jon­ge­ren zet fune­ra­ri­um op stel­ten: lichaam van 16-jari­ge jon­gen opge­tild en verplaatst

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De lokale politie van de zone Blankenberge/Zuienkerke is een onderzoek gestart naar een incident dat zich zou hebben voorgedaan in een uitvaartcentrum. Een groep jongeren zou het te bont gemaakt hebben bij het lichaam van een 16-jarige jongen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 

De feiten zouden zich op donderdag 13 juni afgespeeld hebben in een uitvaartcentrum in Blankenberge. Familie en vrienden konden daar een laatste groet brengen aan een 16-jarige jongen, maar dat zou serieus uit de hand gelopen zijn. Een groep jongeren zou de boel op stelten gezet hebben. Ze zouden het lichaam van de jongen hebben aangeraakt, opgetild en verplaatst. Bovendien zouden twee ringen van de jongen verdwenen zijn.

"PV op basis van geruchten"

De politiezone Blankenberge/Zuienkerke kan en mag over de feiten zelf niet communiceren. "Ik kan wel bevestigen dat er op basis van de geruchten een proces-verbaal werd opgesteld over de zaken die daar misgelopen zouden zijn", aldus commissaris Jan Maertens. Volgens de politie werd ook de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen op de hoogte gebracht.

Belga
Celien Tanghe