Groen voert actie tegen even­tu­eel nieuw bedrij­ven­ter­rein in landbouwgebied

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Groen heeft actie gevoerd op de grens van Gullegem met Sint-Eloois-Winkel. Ze zijn niet akkoord dat de provincie West-Vlaanderen landbouwgrond als zoekzone gebruikt voor de eventuele uitbreiding van het industriegebied Gullegem-Moorsele. Daarvoor loopt momenteel het openbaar onderzoek.

Op het kruispunt van de Muizelstraat (Wevelgem/Ledegem) met de Beurtemolenstraat (Ledegem) hebben de gemeentelijke afdelingen van Groen actie gevoerd op herbevestigd agragisch gebied. 

Ze vinden het niet kunnen dat er eventueel industrie-uitbreiding zou komen. "Zeker na alle steunbetuigingen aan de landbouwsector de laatste maanden", klinkt het. 

Verkeerschaos

Ze vrezen ook voor mobiliteitsproblemen. "Er zijn vandaag al maatregelen noodzakelijk zoals een vrachtwagensluis om het centrum van Gullegem te vrijwaren van de vele vrachtwagens die uit de industriezone komen. Wij vinden dat het verkeer niet verder moet aangroeien en men moet blijven bij wat vandaag bedrijvenzone is", zegt Maarten Tavernier van Groen.

De zone is een van de provinciale zoekzones voor bijkomende bedrijventerreinen. Daarvoor loopt momenteel het openbaar onderzoek. Wie dat wil kan tot 12 april bezwaar indienen tegen de plannen.

De redactie