Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grandeco hervat in weekend volledige productie

Grandeco hervat in weekend volledige productie

Nieuws
28/01/2020

Wanneer de brandweer van Tielt rond twee uur vannacht aankomt bij Grandeco in de Wakkensesteenweg, slaan de vlammen al uit het dak en stijgt een grote rookpluim op. Het zijn werknemers van de nachtploeg die het vuur als eerste opmerken.

Lieven Rijckewaert van de brandweer Midwest, post Tielt: "Het vuur is ontstaan in een oven waar behangpapier wordt geprint en gedroogd. Via de afzuiging, buizen van een meter dik, heeft het vuur het dak kunnen bereiken in een straal van 50 meter rond de oven. De brandweer van Tielt trommelt ook de collega’s uit Meulebeke en Pittem op. Er vallen geen gewonden, maar de schade in de productiehal zou aanzienlijk zijn. Pas na vier uur blussen is het gevaar geweken."

Productie wordt tegen het weekend hervat

De gevolgen van de brand blijven beperkt, zegt Katrien Van Hecke van de Grandeco Wallfashiongroup. "Doordat de brand slechts op een klein gedeelte van de productie impact heeft gehad, zal deze avond al 50% van de productie weer opgestart worden. Vandaag werd er ook gewoon verdergewerkt in alle ondersteunende afdelingen en het magazijn. Leveringen naar klanten komen daardoor niet in het gedrang. Een volledige herstart van de productie wordt verwacht tegen het weekend van 1 februari."

Bij Grandeco werken ruim 200 mensen. Het bedrijf - ontstaan uit de Baltagroup - is actief in 80 landen en staat in de top-5 van wereldspelers op het vlak van muur- en wanddecoratie.

Auteurs: 
Redactie