Nieuws
 | update 

Gloed­nieu­we zorg­cam­pus t Huis is klaar: groot­ste inves­te­ring van legislatuur

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kortrijk is de nieuwe zorgcampus 't Huis klaar. De nieuwe campus ligt net achter het oude woon-zorgcentrum, Sint-Jozef. Tijdens de werken konden de bewoners en het personeel dus in hun vertrouwde omgeving blijven. 

Het nieuwe woon-zorgcentrum telt iets meer dan130 kamers en ligt vlak achter het oude woonzorgcentrum. De bewoners konden de werken dus van dichtbij volgen. Nu ze na drie jaar verhuisd zijn, is het enthousiasme bij de bewoners groot. "We hebben er lang op gewacht, maar het staat er nu. Het is prachtig. Ik zou niet meer willen weggaan", vertelt bewoner Werner Noppe. 

2021-03-09 00:00:00 - Werken gestart voor nieuwe zorgcampus Kortrijk
Nieuws

Werken gestart voor nieuwe zorgcampus Kortrijk

"We hebben er lang op gewacht, maar het staat er nu. Het is prachtig. Ik zou niet meer willen weggaan."

Werner Noppe, bewoner

Huiselijkheid centraal

Zoals de naam doet vermoeden, staat huiselijkheid in 't Huis centraal. Zo is er bijvoorbeeld geen grote refter meer, maar kleine leefgroepen. De campus heeft ook een dagverzorgingscentrum voor ouderen, een kinderopvang en een dienstencentrum. "We hebben bijvoorbeeld een wijkcentrum met sociale dienstverlening. Mensen kunnen hier ook gewoon komen om een energiepremie aan te vragen", vertelt Dylan Vandewaetere van Zorgcampus 't Huis. 

Het oude woonzorgcentrum, Sint-Jozef, gaat begin volgend jaar tegen de vlakte en maakt plaats voor een buurtpark. De nieuwe campus kostte zo'n 40 miljoen euro en is de grootste investering van de afgelopen legislatuur.

Zorgcampus 3
Zorgcampus 2
Zorgcampus 1
Oude Zorgcampus Kortrijk
Kate Baert
Celien Tanghe