Nieuws

Gij­ze­ling in dag­ho­tel in Wevel­gem beëin­digd: man overmeesterd

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Wevelgem is een gijzeling in daghotel Happy Day even voor zes uur afgelopen. Een man hield zijn vriendin gegijzeld, onder bedreiging van een mes. Maar hij is na een interventie met speciale eenheden, omstreeks kwart voor zes overmeesterd. "Ze waren onder invloed van drugs," zegt het parket.

Het gaat om het daghotel Happy Day in de Ezelsstraat.  Het was de eigenaar van het daghotel die de politie alarmeerde.

De politie had de buurt afgesloten met een ruime perimeter. Ook speciale interventie-eenheden van de politie waren ter plaatse.

Andere gasten werden door de politie gevraagd om het hotel te verlaten. Mensen die in de buurt wonen, konden een tijdlang niet naar hun huis. Ze werden opgevangen in een lokaal in de buurt.

Gijzeling Wevelgem 1

Al problemen

Volgens hotelgast Bren verbleef het Belgische koppel daar al twee weken en waren er al problemen geweest. Ook toen moest de politie tussenbeide komen voor partnergeweld, vertelt hij.

Sinds vanmorgen was er felle ruzie tussen de man en de vrouw. Buren in het daghotel hoorden heel wat lawaai.

Hotel happy day

"Alles weer veilig"

“De actie is inderdaad beëindigd,” zegt burgemeester Jan Seynhaeve. De situatie is opnieuw veilig. Beiden zijn door de politie meegenomen, zij zullen nu beslissen wat er moet gebeuren. Het belangrijkste is dat de bewoners weten dat de situatie weer honderd procent veilig is.”

Er gaat een zucht van opluchting door Wevelgem.

Burgemeester Jan Seynhaeve

“In de loop van de avond zal iedereen naar zijn kamer of woning kunnen terugkeren. Die mensen zijn ook voorlopig opgevangen in een school in de omgeving.”

De redactie