Nieuws

Gewe­zen Bekaert-voor­zit­ter Paul Buys­se overleden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Graaf Paul Buysse is op 78-jarige leeftijd overleden. Buysse was al een jaar ziek. De ondernemer was van 2000 tot 2014 voorzitter van de multinational Bekaert in Zwevegem.

De Antwerpse zakenman vertrok bij de West-Vlaamse onderneming met een riante pensioenbonus van 3,5 miljoen euro. Eerder werden de statuten van het bedrijf aangepast opdat hij nog na zijn 67ste verjaardag bij Bekaert kon blijven werken. Daarnaast benoemde de multinational hem bij zijn afscheid tot erevoorzitter. Tijdens zijn voorzitterschap behoorde Bekaert jaarlijks tot de Bel20, de beurs met de hoogst genoteerde bedrijven in ons land. Het staaldraadtechnologiebedrijf brengt zijn producten over de hele wereld uit en had in 2022 meer dan 22.000 werknemers in dienst.

Hechte band met koning Filip

Ook in het buitenland maakte Buysse naam. Voor hij bij Bekaert aan de slag ging, was hij tussen 1998 en 2000 CEO van het Britse Vickers. Daar maakte hij zich niet populair bij de Britse bevolking door het noodlijdende Rolls-Royce van de hand te doen. Verder onderhield hij goede banden met het Belgische koningshuis. Vooral met koning Filip had hij een vertrouwensrelatie. Van de vorst ontving hij in 2014 de titel ‘graaf’.

Robbe Wets
Belga