Nieuws

Fran Van­hout­te ondanks val mee naar WK Skeeleren

2023-08-15 00:00:00 - Fran Vanhoutte ondanks val mee naar WK Skeeleren

Ondanks een val tijdens de Flanders Grand Prix skeeleren gaat Fran Vanhoutte volgende week gewoon met de Belgische ploeg mee naar de wereldkampioenschappen. Na de val, afgelopen weekend op de puntenkoers, kwam Vanhoutte op de piste in Zandvoorde niet meer in actie.

Vanhoutte, die wegens een enkelblessure maandenlang langs de kant stond, kon na haar eerste wedstrijd constateren dat het met de snelheid wel goed zit. Vrijdag had de 20-jarige skater uit Gistel de 200 meter met vliegende start gewonnen. Volgens ploegleidster Anja Decoster heeft de val geen negatieve gevolgen. "Buiten het feit dat zo'n incident uiteraard niet tot de ideale voorbereiding behoort." Afgezien van die val spreekt Decoster van een goede WK-voobereiding.

Vier van de zes deelnemers aan de wereldtitelstrijd (van 26 augustus tot en met 3 september in Montecchio Maggiore en Vicenza) verschenen in Zandvoorde op de piste. Naast Vanhoutte waren dat Jorun Geerts, Laurens Bergé en Sietse Troost. Bart Swings en Jason Suttels vervolledigen de Belgische afvaardiging.

Belga