Nieuws

Extra podi­um op Fes­ti­val Dran­ou­ter: op speel­plaats van school­tje waar het ooit begon

Festivaldranouter

Festival Dranouter

Op de jubileumeditie van Festival Dranouter deze zomer komt een bijzonder nieuw podium: De Koer. Dat brengt de bezoekers terug naar de roots van het festival: naar de tent op de speelplaats van het schooltje waar het vijftig jaar geleden allemaal begon. Het nieuwe festivalterrein ligt tegenover het grote festivalterrein.

“Wil je op Festival Dranouter 2024 beleven hoe het festival er aan toeging anno 1975? Dat kan dankzij het nieuwe podium De Koer!”, zegt de organisatie van Festival Dranouter.

“De Koer, hosted by Muziekcentrum Dranouter, kegelt je regelrecht naar de folkroots van het festival. Op de line-up van het nieuwe podium onder andere EmBRUN, Ise, Tom & Aurélie, Bipolar Bows, Douglas Firs en Phlox. Mooi cadeau voor deze 50ste editie! “

Zesdemetaal dranouter

Nieuwe namen: ook Het Zesde Metaal op de affiche

"Met daar bovenop nog een lading folknamen op de andere podia grijpt de organisatie haar folkroots extra stevig vast", zegt Festival Dranouter.

Het Zesde Metaal, Villagers, Jan De Smet & De Grote Luxe, The Eskies, Cabana Belgicana, Mooneye, Kommil Foo & Brussels Jazz Orchestra, New Flemish Masters en The Longest Johns zijn ook toegevoegd aan de affiche.

Line-up krijgt stilaan vorm

Op 2, 3 & 4 augustus 2024 staan ook deze artiesten op het podium: Brihang, The Waterboys, Goose, Spinvis, Froukje, Suzanne Vega, Compact Disk Dummies, Fanfara Station, Novastar + special guest Geike.

Andy Debo