Nieuws
 | update 

Expo Remain/​Remember roept her­in­ne­rin­gen op in West­front Nieuwpoort

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De tijdelijke expo Remain/Remember is zaterdag opengegaan voor het publiek in Westfront in Nieuwpoort. De tentoonstelling draait rond herinneringen. West-Vlaamse kunstenaars Griet Dobbels en David Claerbout stellen er onder andere hun werk voor.

"We zijn wat we ons herinneren." Die quote van cultuurfilosoof George Steiner vat het thema van de nieuwe expo in Westfront samen. Die blijft ook trouw aan het doel van het bezoekerscentrum om de herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog levend te houden. Griet Dobbels vervaardigde aardewerk met klei van verschillende locaties langs de Vlaamse frontlijn van de Grote Oorlog. Het alledaagse servies staat in contrast met de zwaarte van de oorlog.

Melancholische ansichtkaart

Ook West-Vlaming David Claerbout vond inspiratie in alledaagse objecten. Hij haalt een ansichtkaart boven uit het begin van de 20ste eeuw. De melancholie van een dorpstafereel zet hij naast videobeelden die tonen hoe de plek er nu uitziet. In totaal kregen negen kunstenaars in Westfront ruimte voor hun werk. De tentoonstelling Remain/Remember loopt nog tot zondag 12 mei.

Remainrememberwestfrontherinnering
Remainrememberwestfront
Robbe Wets