Nieuws

His­to­risch Sint-Jans­hos­pi­taal in Dam­me moet opnieuw leven­di­ge plek worden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Deze zomer moet de site van het Sint-Janshospitaal in Damme opnieuw een levendige plek worden waar iedereen welkom is. Erfgoedorganisatie Herita beheert sinds kort het historisch gebouw uit de dertiende eeuw in het hartje van Damme. Er komt onder meer een tentoonstelling van de Kortrijkse fotograaf Carl De Keyzer en in de tuinen zal je kunnen mini-golfen.

Damme1
Damme2
2021-07-30 00:00:00 - Erfgoedlab gestart in Sint-Janshospitaal Damme

Het gebouw was in de dertiende eeuw een hospitaal in het centrum van Damme. Tot  enkele jaren geleden nog deels een woonzorgcentrum. Maar nu moet het opnieuw een levendige plek worden. Burgemeester Joachim Coens: "Het is natuurlijk een heel historische plek. Maar dat is eigenlijk niets als dat niet ook vandaag wordt beleefd. Vandaag moeten er mensen komen om leuke dingen te doen en te zien. We hebben dat voorbereid en nu is het aan Herita, die daar de nodige ervaring in heeft."

2021-04-25 00:00:00 - 2 kandidaten voor reconversie Hospitaalsite Damme
Nieuws

2 kandidaten voor reconversie Hospitaalsite Damme

In zomer toegankelijk voor iedereen

De tuin is deze zomer toegankelijk voor iedereen. Er komt zelfs een pop-up minigolf. En binnen kan je vanaf 29 juni naar een tentoonstelling van de Kortrijkse fotograaf Carl De Keyzer: "De titel van de tentoonstelling is Moments before the Flood, over de klimaatwijziging. Het gaat over een reis van 18 maanden, 125.000 kilometer rond de hele kust van Europa. Op 5.000 stranden ben ik gaan staan. Met in het achterhoofd: binnen een uur, binnen een week, binnen een half jaar is deze kust niet meer bestaande door een stijging van de zeespiegel."

Restauratie

De stad Damme heeft ook een aannemer gezocht om het Sint-Janshospitaal binnenkort te restaureren en op te knappen.

Jens Lemant
Ben Storme