Nieuws

Eer­ste onder­de­len voor fiets- en voet­gan­gers­brug in Menen lig­gen klaar

2019-06-19 00:00:00 - Voorontwerpen klaar voor nieuwe Leiebrug in Menen - fietsbrug.jpg

Dik twee jaar geleden zijn de voorbereidende werken gestart voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leie in Menen. Binnenkort zullen ze de eerste stalen onderdelen bevestigen. Het gaat om de aanloophelling op rechteroever. Het invaren van het brugdek volgt na de zomer.

De fiets- en voetgangersbrug ter hoogte van het Barakkenpark in Menen moet de actieve weggebruikers vlot, veilig en comfortabel van het centrum via het sportpark naar de wijk De Barakken brengen. 

De eerste onderdelen voor de S-brug arriveren in de nacht van 11 op 12 april. Op 23 april zullen de vijf hamerstukken en vier verbindingsstukken voor de rechteroever aankomen. Voor het aanbrengen van de onderdelen geldt een tijdelijk parkeer- en stationeerverbod vanaf de Moeskroenstraat via de Zuidstraat, Voorzorgstraat, en Grondwetstraat tot de Leie.

Vertraging

Door de hoge waterstanden afgelopen winter liepen de werken wat vertraging op. Wellicht zal het middelde deel van de brug na de zomervakantie geplaatst kunnen worden.

Na de afwerkingen zou de brug in het voorjaar van 2025 klaar moeten zijn. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug komt op 500 meter van de Centrumbrug, die binnen het kader van het project Seine-Schelde Vlaanderen straks ook wordt vernieuwd. Tijdens de bouw van de nieuwe Centrumbrug zal de fiets- en voetgangersbrug de omleiding voor de actieve weggebruikers beperken.

2022-04-30 00:00:00 - Startschot voor nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Menen
Nieuws

Startschot voor nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Menen

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere