Nieuws
 | update 

Eer­ste koerslief­heb­bers par­ke­ren hun cam­per langs kas­sei­stro­ken van Parijs-Roubaix

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De eerste die-hard wielerfans staan al met hun camper langs de kasseistroken in Parijs-Roubaix, ook al is die koers pas zondag. Ze zijn er al van eergisteren en komen rechtstreeks van de Ronde van Vlaanderen.

Voor veel wielerfans is het na de Ronde van Vlaanderen nu uitkijken naar de laatste kasseiklassieker van het seizoen, Parijs-Roubaix. De wedstrijd is pas zondag, maar de eerste campers hebben hun plaatsjes langs het parcours al ingenomen. In afwachting van de verkenning door de profs op donderdag gaan de wielerliefhebbers het parcours al even inspecteren. 

"In het bosje, waar Van Aert eens gevallen is, en waar de vrouwen ook eens tegen de grond zijn gegaan, daar zal het niet goed zijn. Het zal slecht liggen dit jaar", voorspelt wielerfan Johan Ceule. 

Koers als gespreksonderwerp

Opvallend: de voertaal langs de kasseien in Camphin-en-Pevele is voor 99% Nederlands, al is er ook hier en daar toch wat Frans te bespeuren. Het gespreksonderwerp is hoe dan ook de koers.

"We hebben Pedersen gisteren zien wielen proberen. En Pedersen rijdt ook goed, dat moeten we eerlijk toegeven. Hoe raar het ook klinkt, maar ik blijf erbij, ik zie nog altijd Lampaert in de eerste tien rijden. Ik heb hem zien verbeteren. En ik gun het hem ook", zegt wielerliefhebber Philiep Derthoo. 

Jeroen Sap
Celien Tanghe