In de REO Veiling in Roeselare zijn de eerste hopscheuten van het nieuwe seizoen in primeur verkocht.
Traditioneel werden ze aangeleverd door bewoners en medewerkers van De Lovie, het centrum voor personen met een verstandelijke beperking uit Poperinge. Die waren gisteren nog druk in de weer om het witte goud te oogsten. Tien medewerkers waren gedurende drie uren aan de slag om acht potjes van elk 250 gr marktklaar te maken tegen vandaag. Daarnaast leverde producent Marc Vandevelde uit Reningelst tien potjes van eveneens telkens 250 gr op de REO Veiling af.
Sergio Herman
Dat de knapperige jonge scheuten van de hoppeplant een echte delicatesse zijn, weten de chefs van gerenommeerde restaurants maar al te goed. Geert Baecke uit Knokke-Heist kocht de eerste hopscheuten voor de recordprijs van 1.250 euro per kilo voor Sergio Hermans restaurant Pure C in Cadzand. “We bedienen klanten die specifiek op zoek zijn naar kwaliteitsvolle specialiteiten en exclusieve streekproducten op de versmarkt. Topchef Sergio Herman behoort tot ons vast cliënteel. De vier aangekochte potjes of 1 kg waren voor hem bestemd."
Horeca-leverancier Groothandel Claessens uit Brugge en Antwerpen betaalde de recordprijs van 1.300 euro de kilo voor de laatste 5 potjes.
Met de veiling van de eerste hopscheuten is het seizoen meteen geopend. De Poperingse restaurants serveren de hopscheuten vanaf half februari.
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?