Nieuws
 | update 

Drie ver­dach­ten opge­pakt voor ont­plof­fing aan voor­deur in Brugge

Politielint

Foto Archief

In het onderzoek naar een explosie in een Brugse woonwijk zijn vrijdagochtend drie verdachten opgepakt. Dat meldt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen. Bij het incident vielen geen gewonden.

De Brugse deelgemeente Sint-Pieters werd op 28 februari rond 3 uur opgeschrikt door een explosie aan een voordeur in de Blauwe Poort. De getroffen woning en de woning van de buren liepen schade op, maar er vielen geen gewonden. Het parket stuurde DOVO, het labo en een branddeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van de ontploffing te onderzoeken.

Brussel

Dankzij verder onderzoek kreeg de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie ondertussen enkele verdachten in het vizier. In dat kader werd vrijdagochtend onder leiding van de Brugse onderzoeksrechter tussenbeide gekomen. Bij de actie in het Brusselse werden niet alleen drie verdachten gearresteerd, maar werden ook aanwijzingen aangetroffen die hen aan de feiten zouden kunnen linken. Aan de operatie werkten ook de lokale politiezones Brugge, Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem) en Zuid (Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis) mee. Volgens het parket verliep de actie zonder noemenswaardige incidenten.

"Hoge prioriteit"

In een mededeling benadrukken het West-Vlaamse parket en de politiediensten dat dergelijke feiten absoluut niet getolereerd worden. "Dergelijke zaken krijgen altijd een hoge prioriteit binnen justitie en politie. Subjectieve onveiligheidsgevoelens mogen niet leven binnen een gemeenschap. Hopelijk blijft West-Vlaanderen verder gespaard van dit soort zware feiten", klinkt het.

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.