Nieuws

Drie jaar cel voor fata­le over­do­sis in Ruddervoorde

2023-01-23 00:00:00 - Onderzoek naar verdacht overlijden in Ruddervoorde

Een 46-jarige vrouw uit Ruddervoorde is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot drie jaar effectieve gevangenisstraf voor een fatale overdosis. In haar woning kwam een 38-jarige Bruggeling om het leven. De Leuvense dealer kreeg een jaar effectieve gevangenisstraf.

K.S. verwittigde op zondag 22 januari rond 13 uur zelf de hulpdiensten. Voor het slachtoffer kwam alle hulp echter te laat. Het onderzoek wees uit dat hij een dodelijke dosis amfetamines in zijn bloed had, maar ook sporen van cocaïne, heroïne en medicatie werden aangetroffen. Bovendien zou de dertiger in zijn eigen braaksel gestikt zijn.

2023-01-23 00:00:00 - Onderzoek naar verdacht overlijden in Ruddervoorde
Nieuws

Onderzoek naar verdacht overlijden in Ruddervoorde

"Zogezegd niets gehoord"

Tijdens haar verhoor gaf S. toe dat ze samen met enkele andere kennissen drugs hadden gebruikt. Opvallend genoeg sliepen ze die bewuste nacht in hetzelfde bed. De advocate van de burgerlijke partijen merkte op dat het slachtoffer om 4 uur al wartaal uitsloeg. "Ze lag ernaast toen hij braakte, maar heeft zogezegd niets gehoord", aldus meester Siska Lescrauwaet. S. was zelf al dik vier uur wakker toen ze pas alarm sloeg.

Al meerder veroordelingen

Het openbaar ministerie merkte op dat de vrouw in 2021 al vijftien maanden voorwaardelijke celstraf kreeg voor drugsfeiten. In die omstandigheden werd deze keer drie jaar effectieve celstraf gevorderd. Een 37-jarige Leuvenaar riskeerde dan weer een jaar effectieve celstraf voor zijn aandeel in de overdosis. Wesley F. verkocht op 21 januari heroïne aan zijn medebeklaagde. Sinds 2015 liep hij al heel wat veroordelingen op, onder andere voor drugs, diefstallen en weerspannigheid.

Effectieve celstraffen

Meester Mieke Byttebier vroeg tevergeefs om de feiten van onopzettelijke doding te herkwalificeren naar schuldig verzuim. S. ontkent ook dat ze speed zou hebben gegeven aan het slachtoffer. De verdediging drong vooral aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. De advocate van F. vroeg wel de vrijspraak door op te merken dat het slachtoffer bij de drugsdeal niet aanwezig was. In zijn laatste woord gaf de Leuvenaar echter zelf toe dat S. die bewuste dag vergezeld was door een voor hem onbekende man.

De rechter veroordeelde beide beklaagden tot de gevorderde effectieve celstraffen. Aan de burgerlijke partijen moeten ze voorlopig in totaal 11.150 euro schadevergoeding betalen.

Belga