Nieuws

Draak prijkt terug op Iepers belfort

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanmorgen werd in Ieper de draak Margriet weer op de gerenoveerde belforttoren geplaatst. De draak kreeg een grondige restauratiebeurt en blinkt weer in haar gloednieuwe gouden kleed.

In haar buik zit een boodschap voor toekomstige Ieperlingen, de 'Tweet van Margriet'. Die werd door bijna 1.000 Ieperlingen gekozen uit 19 inzendingen. De winnende tweet werd geschreven door Ivan Vanherpe. De Ieperse belfortdraak is uit koper gemaakt en bedekt met bladgoud.

Burgemeester Emmily Talpe mocht de draak dopen met een fles schuimwijn. Ze kreeg ook een bloemenkrans om de hals. Daarna werd ze met een kraan naar boven gehesen, zodat ze nu weer prijkt op de belforttoren.

Het voorbije jaar waren er heel wat activiteiten rond de draak: het Yper Museum zorgde voor een participatieproject met een kinderboek, een tentoonstelling, een etalagewedstrijd, een wetenschappelijke artikelenreeks, de Draakademie met leerlingen van de Ieperse Academie, de liefdesverklaring van de Draak van Gent en als kers op de taart de Tweet van Margriet.

Bekijk ook:

Piet Lesage