Nieuws

Dit week­end hin­der door her­stel­lings­wer­ken aan weg­dek E17

E17 google asfalt

©Google

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het wegdek van de E17 herstellen. Ter hoogte van de aansluiting met de E403 in Aalbeke, bij Kortrijk, wordt de rechterrijstrook plaatselijk hersteld. De werken starten op vrijdagavond 12 april en duren, als alles vlot verloopt, tot maandagochtend 15 april.

Het wegdek van de E17 wordt in de richting van Frankrijjk hersteld over een afstand van ongeveer 200 meter. Dat gebeurt vanaf de kruising met de E403. Op de rechterrijstrook wordt het asfalt plaatselijk vernieuwd. De werken zijn bedoeld om het comfort van de bestuurders te verhogen, benadrukt het agentschap.

Eén rijstrook vrij

Om de werken uit te voeren, wordt de rechterrijstrook volledig ingenomen. Er is dan maar één rijstrook beschikbaar richting Frankrijk, in plaats van twee.

De werken starten op vrijdagavond 12 april. Tijdens het weekend herstelt de aannemer dan het asfalt van de rechterrijstrook. Als alles vlot verloopt, zijn de werken achter de rug na het weekend. Vanaf maandagochtend 15 april zijn er weer twee rijstroken beschikbaar.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga