Nieuws
 | update 

Dimi­tri Dedec­ker: Gezond Ver­stand heeft niets met Lijst Dedec­ker te maken”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gezond Verstand, een nieuwe politieke partij in Kortrijk, maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De partij ontkent dat ze banden heeft met Lijst Dedecker. Maar Dimitri Dedecker, zoon van Jean-Marie, trekt in Nieuwpoort wel de lijst met dezelfde naam Gezond Verstand.

De nieuwe partij is een burgerinitiatief, zonder beroepspolitici, dat stemmen wil weghalen bij de traditionele partijen. “Wie gelooft er nu nog al die loze beloftes van die politiekers? Niemand meer. En daar willen we verandering in brengen”, klinkt het bij Philippe Gosselin van Gezond Verstand Kortrijk.

“Wie gelooft er nu nog al die loze beloftes van die politiekers? Niemand meer.”

Philippe Gosselin, Gezond Verstand Kortrijk

Een eerste punt dat de partij in Kortrijk wil aanpakken, is het financiële plaatje. “Ik zie dat het geld door vensters en deuren gesmeten wordt. Daarom willen we echt controle op de uitgaven en inkomsten van Kortrijk”, klinkt het.

Voorstelling Gezond Verstand Kortrijk

Lijst Dedecker

De naam van de partij doet trouwens ook een belletje rinkelen. De partij van Dimitri Dedecker, zoon van Jean-Marie, heet in Nieuwpoort ook Gezond Verstand. Zo ontstaat al snel het gerucht dat de partij eigenlijk Lijst Dedecker is, maar daar is volgens Dimitri geen sprake van.

“Lijst Dedecker komt op in Middelkerke en er komt geen ‘Gezond Verstand’ Middelkerke op, voor zover ik weet. Ik heb een aantal zaken gelezen in de pers die totaal niet correct zijn. Ik heb wel aan mijn vader gezegd: Ik zou willen opkomen in Nieuwpoort. Zou ik de naam ‘Gezond Verstand' mogen gebruiken, want dat was ooit de baseline van Lijst Dedecker”, verduidelijkt Dimitri Dedecker.

Gezond Verstand Kortrijk zegt dat het enkel gevraagd heeft om de naam en het logo te mogen gebruiken.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere