Nieuws

Der­ti­ger aan­ge­hou­den voor poging dood­slag met meta­len staaf in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Brugse onderzoeksrechter heeft een man van 36 aangehouden op verdenking van poging tot doodslag in Oostende. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Met een metalen staaf sloeg hij op het hoofd van het slachtoffer.

In de nacht van zaterdag op zondag ontstaat een vechtpartij tussen drie personen, ter hoogte van het Marie-Joséplein in Oostende. Een van de drie wordt op het hoofd geslagen met een metalen staaf. De man loopt een hoofdwonde op, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Illegaal verblijf

De politie pakte twee mannen zonder papieren op. Na verhoor werd een van de twee door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en van illegaal verblijf.

De Brugse raadkamer zal vrijdag oordelen of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven. De onderzoeksrechter besliste om de andere verdachte niet aan te houden. Het is momenteel onduidelijk of de jongeman minderjarig of meerderjarig is. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit.

Belga
Redactie