Nieuws

Top­spor­ters bij Defen­sie ‑met Alexan­der Doom- hou­den team­buil­ding in Zeebrugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bijna 20 topsporters die bij Defensie onder contract liggen, verzamelden vandaag in de marinebasis in Zeebrugge voor een teambuilding. Eén van hen is Alexander Doom uit Roeselare, wereldkampioen op de 400m en de 4x400m.

In het trainingsbad van de marine werden de atleten aangeleerd hoe ze moeten reageren bij een crisis op het water, en dat onder het toeziend oog van minister van Defensie Ludivine Dedonder. Alexander Doom: “De voorbije week, anderhalve week is echt enorm druk geweest. Van links naar rechts. Ik ben blij dat ik weer kan beginnen trainen en weer in een normaal regime kan zitten.”

Defensie
Defensie2
Defensie3

Maatschappelijke rol

De oefeningen in het trainingsbad maken deel uit van een teambuilding voor de topsporters die bij Defensie onder contract liggen. Ze zijn ook allemaal militair. Ex-triatleet en eerste sergeant-majoor Frederik Van Lierde begeleidt hen. Frederik Van Lierde, manager Topsport Defensie: “Wij zijn ervan overtuigd binnen Defensie dat onze maatschappelijke rol echt wel belangrijk is. Als iemand wereldkampioen wordt of iemand wordt Europees kampioen, dat komt op het nieuws, er heeft een Belg gewonnen, daarom geeft Defensie die plaats aan 30 topsporters.”

Perfecte ambassadeur

En met z’n twee wereldtitels is Alexander Doom de perfecte ambassadeur. Hij heeft veel aan Defensie te danken. “Ze zijn een vangnet geweest voor mij wanneer niemand mij wou steunen. Zij hebben mij een contract gegeven om mij fulltime op mijn sport te kunnen richten. Ik hoop dat ik een meerwaarde kan zijn voor hen.”

Alexander doom zwaventem
Sport

Alexander Doom moe maar tevreden weer thuis

“Defensie is een vangnet geweest voor mij wanneer niemand mij wou steunen."

Alexander Doom

Ook twee West-Vlaamse skydivers van Team Hayabusa waren erbij vandaag: nieuwkomer Ray Lodens uit Knokke-Heist en oudgediende Jeroen Nollet uit Ledegem, meervoudig wereldkampioen.

Davy Vercamer
Ben Storme
Belga