Nieuws

Joh­n­ny Car­ton, de Mick Jag­ger van Pope­rin­ge, krijgt een gou­den plaat

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Johnny Carton is 84 jaar en viert zijn zangcarrière van 80 jaar. Als kind van 4 jaar stond hij al op de planken en verbaasde iedereen met zijn zangtalent. Misschien zegt de naam u niets, maar Johnny Carton is wereldberoemd in Poperinge, zijn thuisstad. En vandaag kreeg hij van het stadsbestuur een gouden plaat voor zijn hele zangcarrière.

Vandaag staat Johnny voor een volle zaal in het Woonzorgcentrum Proventier. "De mensen die hier in het rvt zitten, die hebben mij weten optreden in zalen in Poperinge. Die kwamen naar bals waar ik vroeger optrad. En nu zeggen ze: “Kijk, we zien u nu eens terug. Dat roept herinneringen op. Ook bij mij."

Hier kennen ze de liedjes van Johnny Carton uit de tijd dat hij toerde met Bobbejaan Schoepen, Tony Corsari en Johan Stolz. De Mick Jagger van Poperinge, noemt hij zichzelf. "Ik ben nu 84 jaar. Ik ben een oude rocker. Veel mensen zeggen: 'Ge zijt geen oude rocker, maar een oude rakker.'"

"Ik heb die mens altijd graag gezien. Ik heb ook zijn cassetten thuis. Hij kan prachtig zingen, echt waar."

André Devos, fan

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, Johnny Carton zit nog boordevol plannen. Hij wil dit jaar nog een kerstnummer uitbrengen.

Johnny Carton 1
Johnny Carton 2
Johnny Carton 3
Stefaan Six
Ben Storme