Nieuws

De Lijn lan­ceert WOI bus­lijn en Poppypas

2014-04-15 00:00:00 - De Lijn lanceert WOI buslijn en Poppypas

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft in Ieper toelichting gegeven over een nieuwe buslijn. De Poppy(dag)pas en de WOI buslijn komen er naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

Met het nieuwe pasje kan de reiziger gebruik maken van de WOI buslijn. Vanaf juli wordt de busverbinding Nieuwpoort-Ieper ingevoerd die ongeveer het oorlogsfront volgt en verschillende sites aandoet die belangrijk zijn in de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

De stopplaatsen zijn o.a. Nieuwpoort stad (aansluiting Kusttram), Diksmuide Ijzerbrug (Ijzertoren), Diksmuide station, Ieper Markt (In Flanders Fields Museum en Menenpoort) en Ieper station. De bushaltes zullen specifiek herkenbaar gemaakt worden.

5 dagelijkse ritten

De dagpas zal vanaf juli te koop zal zijn in de Lijnwinkels in West-Vlaanderen en op de voertuigen van De Lijn in West-Vlaanderen. De Poppypas zal in voorverkoop 6 euro kosten, op de voertuigen 8 euro. Voor kinderen jonger dan 12 zijn de prijzen 4 euro in voorverkoop en 6 euro op de voertuigen.

In juli en augustus zijn er dagelijks 5 ritten heen en terug; van september tot november zijn er 4 ritten per dag heen en terug. Deze dienstregeling geldt ook op zaterdag-, zon- en feestdagen. De laatste rit richting Nieuwpoort vertrekt na de ‘Last Post’ in Ieper.

Ben Storme