Nieuws

De Del­hai­ze van Knok­ke-Heist is her­o­pend, ieder­een mag blijven”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Delhaize supermarkt in Knokke is heropend met een nieuwe uitbater. Alle 39 medewerkers kunnen er gewoon aan de slag blijven, aan dezelfde arbeidsvoorwaarden. Delhaize wil op termijn alle 128 eigen supermarkten verzelfstandigen. Maar daartegen kwam veel protest en is er ongerustheid. Bij ons gaat het om 12 winkels. Voor 5 daarvan is er intussen een overnemer.

Kris Bonne, zelfstandige uitbater Delhaize Knokke-Heist: "Wij hebben nog een Proxy aan de Overpoortstraat, de uitgaansbuurt in Gent: Proxy Heuvelpoort. En ik ben ook co-uitbater van de AD Delhaize in Zwijnaarde. Maar ik woon in Brugge en vandaar keek ik uit naar een opportuniteit rond de kerktoren, en dat is Knokke geworden."

Even paniek

Toen het nieuws over de verzelfstandiging van Delhaizewinkels bekend raakte, was er ook hier wat paniek bij de medewerkers. Annick Coudeville, medewerker: "De eerste maanden was het hectisch. We wisten niet wat er zou gebeuren. Mogen we blijven of niet blijven? Wat zal er met de winkel gebeuren? Maar Kris heeft ons gerustgesteld dat we allemaal mogen blijven."

Delhaize izegem 3
Nieuws

Eerste West-Vlaamse Delhaize met zelfstandige uitbater gaat open

De winkel in Knokke-Heist is op zondag gesloten maar daar komt binnenkort verandering in.

"We moeten groeien in omzet, want het personeel dat we overnemen wensen we te houden, dus openen op zondag is één van de logische stappen."

Kris Bonne, zelfstandige uitbater Delhaize Knokke-Heist
De redactie