Nieuws

CNH heeft 150 mil­joen euro geïn­ves­teerd in zijn ves­ti­ging in Zedelgem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

CNH Industrial heeft 150 miljoen euro gepompt in een nieuwe productielijn in de vestiging in Zedelgem. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines start zo tegen maart met de productie van een nieuw model van maaidorsers. Verwacht wordt dat de nieuwe productielijn op termijn ook extra jobs zal creëren, zo deelde het bedrijf vandaag mee tijdens de inhuldiging.

De afgelopen vijf jaar investeerde CNH Industrial in de productiefaciliteit in Zedelgem. Daar moet een nieuw model maaidorser van de band rollen. "De afgelopen vijf jaar werd de basis gelegd voor de ontwikkeling van een nieuw model, de CR11. Het model zal hier in Zedelgem worden geproduceerd. Om dat te kunnen doen, hebben we onze assemblagelijn en de lasafdeling volledig moeten aanpassen", zegt Chief Supply Chain Officer Tom Verbaeten.

Het model zal systematisch in de markt worden gezet. Vanaf eind februari, begin maart gaat de productie van de eerste modellen van start. "Dat zal nog gaan om lagere aantallen. Vanaf volgend jaar zal een stuk van de huidige productie worden vervangen door het nieuwe model. Dit zal werkzekerheid met zich meebrengen en ook een stijging van het aantal jobs, omdat de werkinhoud van deze machine hoger is", zegt Verbaeten.

Steun van Vlaanderen

Naast de investering van CNH heeft het bedrijf steun gekregen van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) van de Vlaamse overheid, dat sterk pleit voor innovatieprojecten in de Vlaamse regio.

Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering: “Innovatie is een drijvende kracht achter werkgelegenheid en concurrentievermogen. Als één van de grootste werkgevers in West-Vlaanderen, kiest CNH in Zedelgem met deze uitbreiding en investeringen op besliste wijze voor de toekomst. Het bewijst eens te meer dat CNH een belangrijke partner is om meer innovatie bij de landbouwers te krijgen.”

Cnh1
Cnh2
Cnh3
New automated guided vehicles at Zedelgem plant
Ben Storme