Nieuws

CD&V ver­laat Gemeen­te­be­lan­gen en gaat met N‑VA naar de kie­zer in Knokke-Heist

N VACDV Knokke heist

De politieke verschuivingen in Knokke-Heist lijken maar niet te stoppen. Vandaag maakt CD&V bekend dat het meerderheidspartij Gemeentebelangen verlaat om samen met de huidige oppositiepartij N-VA naar de kiezer te stappen. Schepen Bert De Brabandere verlaat dus Gemeentebelangen, de partij van huidig burgemeester Jan Morbee.

Gemeentebelangen brokkelt verder af, najaar als een splinterbom

Hommeles bij de meerderheid in Knokke-Heist, dat is eigenlijk al niet nieuw. Het lastige scholendossier, de audit die boven de gemeente hangt met een verscherpt toezicht onenigheid rond hoogbouw en het ontslag van burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen). Het najaar voelt voor de lokale partij waar Leopold Lippens decennialang de scepter zwaaide aan als een ware splinterbom. Met nu dus de CD&V die uit Gemeentebelangen stapt.

"Inwoners van Knokke-Heist willen houvast"

In Knokke Heist slaan N-VA en CD&V dus de handen in elkaar, ze trekken samen naar de kiezer in oktober ’24. “Wij voelen dat de inwoners van Knokke-Heist houvast willen. De politieke malaise, kibbelende politici, grote en kleine schandalen… de situatie van de afgelopen maanden is ongezien en moet ophouden. We gaan voor een nieuw en sterk team met enerzijds politici met ervaring, zoals parlementslid Cathy Coudyser en schepen Bert De Brabandere, maar daarnaast is er ook ruimte voor vernieuwing en frisse ideeën.” aldus Steve Ronse, voorzitter van N-VA Knokke-Heist.

“Na enkele nachtelijke overlegrondes hebben we vastgesteld dat er een groot wederzijds vertrouwen is, gebaseerd op respect en een duidelijke gezamenlijke visie op een sterke toekomst voor de gemeente," zegt Ignace devreese, de voorzitter van CD&V in Knokke-Heist.

Er is nog geen naam voor de nieuwe beweging, maar men lanceert alvast de hashtag #voorKH. Men wil immers beleid voeren waarbij de inwoners centraal staan, evenals voor de vele tweede verblijvers en toeristen die Knokke-Heist een warm hart toedragen.


Bart Coopman