Nieuws

CD&V Nieuw­poort stelt vol­le­di­ge lijst voor

Cdv nieuwpoort

Op zondag 5 mei stelde CD&V Nieuwpoort als eerste in de stad een volledige lijst voor met 21 nieuwe namen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De nieuwe lijsttrekker, huidig schepen Bert Gunst, was al bekend gemaakt, na het aangekondigde afscheid van burgemeester Geert Vanden Broucke. “Met acht nieuwe en tegelijk sterke kandidaten gaan we naar de kiezer,” zegt voorzitter Maarten Claeys. “Onze ervaren ploeg wordt dus versterkt. Dit zorgt voor nieuwe ideeën.”

De acht nieuwe kandidaten zijn Hanne Neyts, Hannes Colpaert, Karel Dewilde, Frederiek Vanbillemont, Ruth Meireman, Ann Vanderheeren, Martine Sobrie en Françoise Claeyssens.

Hanne Neyts is voorzitter van de schoolraad Stella Maris en actief in heel wat muziek- en andere verenigingen. Advocaat Hannes Colpaert zullen heel wat Nieuwpoortenaars kennen van zijn vrijwilligerswerk bij de brandweer.

Karel Dewilde is o.a. secretaris van voetbalclub FA Nieuwpoort. Frederiek Vanbillemont is de uitbater van horecazaak Fredt. Ruth Meireman is lid van tennisclub KTC Issera, Ann Vanderheeren is voorzitster van Ferm Ramskapelle, Martine Sobrie is de secretaris van kaart- en amusementsclub De Bings en Francoise Claeyssens-Vandenbohede is al lang bestuurslid bij CD&V Nieuwpoort.

Bart Coopman