Nieuws

Car­vers druk bezig met zand­sculp­tu­ren: voor­lo­pig amper regen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Middelkerke zijn carvers volop bezig met de voorbereidingen voor het zandsculpturenfestival. Ze houden er de lucht in de gaten, want hevige regenbuien die zijn voorspeld deze week kunnen ze best missen.

Thema van het zandsculpturenfestival dit jaar is een wereldreis, met bijzondere trekpleisters van over de hele wereld nagemaakt in zand. Zo zal de Eiffeltoren er staan, een sfinx, de Taj Mahal of de toren van Pisa.

Opbouw zandsculpturen 2024

25 kunstenaars zijn druk aan het werk met carven. Vandaag kan het onder een stralende zon maar mogelijk valt morgen de regen met bakken uit de lucht. 

"Een heel groot probleem is dat niet," klinkt het: "Wat al opgedroogd is blijft ook overeind, we werken met groevezand. Eens verhard blijven de sculpturen zoals ze zijn. Alleen het meest recente werk spoelt dan weg," zeggen de carvers.

Opbouw Zandsculpturen 2024


Grote vertragingen vrezen de carvers niet. "Mocht het de hele dag regenen, de hele periode lang, dan komen we wellicht met minder gedetailleerde sculpturen omdat we vaak moesten herbeginnen. Maar dat probleem stelt zich voorlopig niet: we hebben dit weekend één uurtje regen gehad en voor de rest veel zon. Zelfs voor morgen ontsnappen we misschien aan het ergste.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Kate Baert