Nieuws
 | update 

Buurt onge­rust over nieu­we ver­ka­ve­ling in Ouden­burg: vre­zen voor wateroverlast”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Oudenburg is er onrust over de komst van een nieuwe verkaveling in de Goedeboterstraat. Daar zouden 175 nieuwe huizen komen en dat is niet naar de zin van de buurt. Die vreest vooral voor wateroverlast.

De nieuwe verkaveling komt volgens de plannen op zone De Kei, maar bij felle regen staat een deel daarvan vaak onder water. En dat baart de buren zorgen.

“De vrees is dat de mensen die hier gaan bouwen, en ook de buren errond, problemen zullen hebben met wateroverlast. Wij zouden niet graag hebben dat die mensen later met de voetjes in het water gaan staan”, zegt Noël Alleyn van het burencollectief Goedeboterstraat.

“Bezwaren grondig bekijken”

Ook Middenkustpolder, die verantwoordelijk is voor het waterbeheer in de streek, heeft bezwaren. De burgemeester wil rekening houden met hun bezorgdheden en zegt dat het Ruimtelijk Uitvoeringsplan nog niet definitief is goedgekeurd.

“Wij nemen die bezwaren serieus en gaan ze grondig bekijken. We zijn daar niet blind voor. Wij gaan nu met die instanties in dialoog treden.”

Romina Vanhooren, burgemeester Oudenburg

“Wij kunnen de definitieve beslissing on hold zetten. Wij gaan die tijd nuttig gebruiken om daarover in dialoog te gaan treden. We hopen de komende maanden uitsluitsel te kunnen geven: kunnen we overgaan tot definitieve vaststelling met de huidige plannen of moet daar iets structureel aan wijzigen?”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.

Ben Storme
Celien Tanghe