Nieuws

Bur­ge­mees­ter Jab­be­ke neemt voor­lo­pig geen juri­di­sche stap­pen: Staats­se­cre­ta­ris de Moor komt naar Jabbeke”

2022-10-28 00:00:00 - Burgemeester Jabbeke neemt voorlopig geen juridische stappen: "Staatssecretaris de Moor komt naar Jabbeke"

Maandag komt staatssecretaris voor Asiel en Migratie naar Jabbeke. Ze zal er de site bezoeken waar tijdelijke noodopvang komt voor asielzoekers, samen met burgemeester Frank Casteleyn. Die is niet te spreken over de plannen maar sluit juridische stappen voorlopig uit.

Burgemeester Frank Casteleyn heeft gebeld met Nicole de Moor, de staatssecretaris voor Asiel en Migratie. "Ze heeft zich verontschuldigd over de manier waarop de communicatie met Jabbeke is verlopen", zegt burgemeester Casteleyn.

"Wij zullen voorlopig geen juridische stappen nemen tegen de komst van het asielcentrum maar ik sluit niets uit. Maandag bezoeken we samen de voormalige site van de Civiele Bescherming. Na dat overleg zien we hoe het verder moet."

Woensdag besliste het kernkabinet dat er een tijdelijk noodopvangcentrum komt in Jabbeke, voor kwetsbare gezinnen met kinderen, van 150 tot 500 mensen.

Lees ook:

2022-10-28 00:00:00 - Burgemeester Jabbeke neemt voorlopig geen juridische stappen: "Staatssecretaris de Moor komt naar Jabbeke" - nicoledemoor.jpeg
Redactie