Nieuws

Bur­ge­mees­ter Der­ud­der trekt de lijst voor Oostro​ze​be​ke​.nu

Oostrozebeke nu VK24

Oostrozebeke.nu, dat in Oostrozebeke de absolute meerderheid heeft, stapt met huidig burgemeester Luc Derudder als kopman naar de verkiezingen. "We kenden geen eenvoudige legislatuur, maar we we hebben wel heel wat geplande realisaties kunnen uitvoeren", zegt Derudder. 'Dicht bij U' wordt zijn slogan.

Zondag heeft de partij haar lijsttrekker voorgesteld. Dat dit huidig burgemeester Luc Derudder wordt, is op zich niet verrassend. Er zijn ook vijf nieuwe kandidaten voorgesteld: Michiel Beils, Dirk Rogge, Edward Verstraete, Veerle Holsbeke en Robbe Coorevits. In 2018 haalde de partij een absolute maar nipte meerderheid van 10 tegenover 9 zetels (voor Inspraak.nu).

"Geen makkelijke legislatuur, maar veel gerealiseerd"

" Het was tot op heden geen gemakkelijke legislatuur", zegt Derudder.: "De coronajaren, financiële en economische crisissen, pijnlijke gebeurtenissen in ons woonzorgcentrum, het moeilijk dossier rond de voorbereiding van de samenwerking van onze politiezone Midow met Riho waarvan ik dit jaar het voorzitterschap waarneem... In 2022 was het een rampjaar met het pijnlijk verlies van mijn kleinkind en mijn goede vriend collega-schepen Jacques Goemaere"

" Ondanks de moeilijke jaren zijn we erin geslaagd met de ganse groep Oostrozebeke.nu onze beloften waar te maken en heel veel van onze geplande realisaties uit te voeren. Ik heb er dus op het einde van deze legislatuur al een carrière van 36 jaar in de gemeentepolitiek opzitten:25 jaar gemeenteraadslid,5 jaar schepen en 6 jaar burgemeester."

"Ik meen dat ik mag zeggen dat ik dezelfde persoon ben gebleven: Luc Derudder, Rudderke, Luc voor de vrienden, de fietsende burgemeester die de mensen zeer gaarne ziet en van bereikbaarheid en luisterbereidheid zijn handelsmerk heeft gemaakt. Vandaar ook mijn slogan: 'Dicht bij U'.

Bart Coopman