Nieuws

Bun­ker­dag opent 23 loca­ties voor het gro­te publiek

Bunker1

De provincie West-Vlaanderen organiseert zondag samen met enkele gemeenten Bunkerdag. Op die dag kunnen bezoekers bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog in België ontdekken. In totaal gaan er 23 locaties open voor het grote publiek.

Dit jaar openen 23 bunkers voor bezoekers. Onder meer de bunker van de Ibisschool in Bredene, een toevluchtsoord tijdens WOII, is te bezoeken. In Brugge liggen bij het Kerkhof van Sint-Kruis twee unieke bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die voor het eerst toegankelijk zijn voor het grote publiek. Ook in De Panne, Kortemark, Oostkamp en Oostende gaan er bunkers open.

Atlantikwall

Ook in provinciedomein Atlantikwall Raversyde staan er op Bunkerdag tal van activiteiten gepland. Bezoekers kunnen er Batterij Aachen en Batterij Saltzwedel-neu bezoeken. En er zijn ook de tijdelijke tentoonstellingen 'Ensor 1940', 'James Baron Ensor' en 'Getekende Oorlog: De Atlantikwall gestript', over strips en de Tweede Wereldoorlog.

Atlantikwall3
Nieuws

Bunkercomplex op provinciedomein Raversyde heropent met 3 expo's

Bunker1
Bunker2
Bunker3
Foto's Atlantikwall Raversyde

Daarnaast zijn er ook verschillende workshops en kunnen bezoekers een strip laten signeren door Marcel Rouffa of de maquette van Batterij Hundius ontdekken. In het parkgedeelte van het provinciedomein Atlantikwall Raversyde is er ook de nieuwe fototentoonstelling 'De Kust Bevrijd'.

Aan de hand van een veertigtal foto's toont de expo hoe streekbewoners, Duitse soldaten en geallieerden het einde van de Wereldoorlog II langs de kustlijn beleefden.

De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.