Nieuws

Bun­ker­com­plex op pro­vin­cie­do­mein Raver­sy­de her­o­pent met 3 expo’s

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op provinciedomein Raversyde is alles klaar voor de heropening van het bunkercomplex. Er lopen vanaf komend weekend drie nieuwe expo's.

De bunker op provinciedomein Raversyde is weer ingegraven, zoals tijdens de Eerste Wereldoorlog het geval was. De bovenkant is nu wel toegankelijk en er een balustrade geplaatst. 

De werken aan de bunker zijn nu klaar, de heropening vindt plaats samen met de lancering van drie expo's. 'De Atlantikwall Gestript' toon hoe de Atlantikwall en de verschillende aspecten van oorlog in strips aan bod komt. Er komt meteen ook een nieuwe strip uit: 'Victor's Oorlog: 4 bange jaren aan de kust'. Die vertelt het verhaal van een jongen uit Oostende tijdens de oorlogsjaren.

Ensorjaar op Raversyde

Er is ook op Raversyde aandacht voor Ensor, met drie reconstructies van werken van Ensor die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn vernietigd. Tot slot hangen er ook foto's van fotograaf Lieven Neirinck, voor het project 'James Baron Ensor'. Neirinck fotografeerde tien hedendaagse baronnen en tien baronnessen.

Atlantikwall1
Atlantikwall2
Atlantikwall3
Atlantikwall4
Atlantikwall5

De drie nieuwe expo's op provinciedomein Raversyde lopen nog tot 11 november

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse