Nieuws

Brug­ge maakt zich op voor tope­di­tie Kookeet

2015-09-25 00:00:00 - Brugge maakt zich op voor topeditie Kookeet

In Brugge zijn de voorbereidingen volop bezig voor het gastronomische evenement Kookeet dat morgen start. Wij mochten al meekijken de potten van twee sterrenkoks.

Drie dagen lang smakelijke gerechtjes presenteren aan meer dan 100.000 fijnproevers. Karen Keygnaert van restaurant A’QI, de enige vrouw bij de dertig Kookeet-chefs, blijft er rustig bij. Samen met haar team is ze volop in de weer met de mise en place voor morgen. Op het menu staat Bird Bunny: een lichte lunch op basis van een broodje met kwartelbors.

"Die borstjes worden daar ter plaatse gebakken want eigenlijk is er daar ook nog veel actie. Want we zagen vorig jaar als je daar staat en alles is klaar dat je enkel nog maar op ene bord moet serveren. De mensen willen ook actie zien, ze willen het geluid horen van vlees dat bakt. Daarom is er wat meer actie in onze tent."

Crêpe Normande

Filip Claeys van De Jonkman serveert morgen een Crêpe Normande. Hij sloeg een voorraad in van 260 liter melk, 100 kg bloem, 80 kg suiker, 120 kg appelen en 50 flessen Calvados voor zijn Crêpe Normande. Het is een recept dat hij doorkreeg van zijn vader.

Lorenzo Dejonghe